Du gør noget ved det i dag

Smerter opstår når bevægeligheden i et eller flere led er nedsat med 40%. Så længe at kroppen kan kompensere for stivhed, så mærkes der kun lidt ømhed/træthed. Hjernen er god til at beskytte det eller de led, der ikke bevæger sig rigtigt eller har slået sig. Pludselig kan en relativ lille bevægelse være udløsende faktor i et akut smerteproblem.

Kiropraktorens arbejde består i at lytte til patientens symptomer og hvad der er gået forud for smerterne. Dernæst følger en objektiv undersøgelse, hvor kiropraktoren mærker kroppens led og muskler; herunder forskellige tests af nervesystemet. Det er vigtigt at finde ud af hvor mange stive led og spændte muskler, der er involveret i patientens smerter. Røntgenundersøgelse bidrager her til at give nogle flere svar og er et godt arbejdsredskab for kiropraktoren – for vi er ikke alle skabt efter den samme model!

Kiropraktoren lægger en behandlingsplan, som vi inddeler i 3 faser: rød, gul og grøn fase. Rød fase er typisk intensiv behandling til at løsne op i den akutte smertesituation. Gul fase behandles mindre intensivt og her gerne i samarbejde med en fysioterapeut få løsnet op i spændte muskler samt igangsætte øvelser og træning. Grøn fase er behandling i lange intervaller, hvor træning og aktivitet fylder mest.

“Fantastisk koncept – mit KD+medlemskab giver mig adgang til top behandling til priser der er til at få råd til”

“Fantastisk koncept – mit KD+medlemskab giver mig adgang til top behandling til priser der er til at få råd til”

Jytte Andersen Randers